Пиле фрикасе - магданозлия

Източник: Бон Апети
Дата: 15.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
гърдите и бутчетата на 1 пиле
50 г краве масло
500 г картофи
сокът от 1/2 лимон
листата на 1 връзка магданоз
5 с. л. брашно
2 жълтъка
50 г краве масло
250 мл прясно мляко
300 мл пилешки бульон
1 ч. ч. прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Пиле фрикасе - магданозлия
Пилето се сварява, след което се обезкостява. Маслото се разтопява в нагорещен тиган, сипва се брашното и се бърка енергично, докато се зачерви. След това се налива бульонът, разбърква се.
2
Пиле фрикасе - магданозлия 2
Жълтъците се разбиват и в тях постепенно се налива прясното мляко. След това се добавя 1 черпак от сгъстения бульон, разбърква се и всичко се сипва в бульона.
3
Пиле фрикасе - магданозлия 3
Магданозът се слага в блендер, налива се малко прясно мляко и се смила. След това се прибавя към соса, налива се лимоновият сок и сосът се прехвърля в сосиера.
4
Пиле фрикасе - магданозлия 4
Картофите се обелват и се сваряват. Докато са топли, се намачкват заедно с маслото и млякото. Посоляват се на вкус.
5
Пиле фрикасе - магданозлия 5
В чиния за сервиране се поставя порция обезкостено пиле, залива се с малко от соса и се гарнира с картофено пюре.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: