Пиле "Форум"

Източник: Бон Апети
Дата: 30.10.2003
Пиле
 
Необходими продукти:
1 пилешки гърди
80-100 мл течна сметана
50 г синьо сирене
30 г орехови ядки
2 с. л. зехтин
5-7 с. л. боровинки
1 стрък карамфил
1-2 щипки смес от подправките карамфил, сечуански пипер, коп
1 щипка сух пилешки бульон
1-2 щипка захар


Начин на приготвяне:
1
Пиле
Пилешките гърди се разполовяват и във всяка от половинките се прави надлъжен разрез така, че в тях да се получи джоб. Поръсват се със сол и 5-те подправки и вътрешността на джоба се пълни с едро нарязаните орехови ядки и синьото сирене.
2
Пиле
Зехтинът се загрява силно и в него до златисто се запържват гърдите. Изваждат се и при мазнината се наливат 100-150 мл вода. Слагат се останалите подправки, пилешкият бульон и боровинките.
3
Пиле
След като течността заври, пилешките гърди се връщат в тигана и се изчаква 3-5 минути. Прибавя се сметаната и се изчаква сосът да се уплътни. Сервира се поръсено допълнително с боровинки и лека гарнитура от свежи зеленчуци.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


217 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: