Пиле фате

Пилешко с нахут и кисело мляко върху хрупкав хляб
Източник: Бон Апети
Дата: 12.08.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
800 г нахут (2 консерви по 400 г)
600 г кисело мляко
2 глави лук
1 скилидка чесън
1 връзка мента
1 пръчка канела
50 г кедрови ядки
3 плоски хлебчета
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле фате
Пилето се слага в тенджера заедно с канелата, залива се с вода и се сварява до готовност, като в началото се отпенва.
2
Пиле фате 2
След това се обезкостява и се накъсва.
3
Пиле фате 3
Лукът се реже на полумесеци и се задушава в зехтина.
4
Пиле фате 4
Добавят се нахутът и пилешкото месо, сипват се около 200–300 мл от бульона на пилето, овкусява се със сол и черен пипер, и се готви 4–5 минути.
5
Пиле фате 5
Киселото мляко се смесва със стрития на паста чесън и наситнената мента, и се посолява.
6
Пиле фате 6
Кедровите ядки се запичат на сух тиган.
7
Пиле фате 7
Хлебчета се натрошават и се слагат в чиния.

8
Пиле фате 8
Отгоре се сипва месото с нахута.
9
Пиле фате 9
Залива се с киселото мляко.
10
Пиле фате 10
Поръсва се с кедровите ядки.





Съвет:
По желание може да залеете ястието и със зехтин „Екстра върджин”.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2016
Рецептата наподобява домашен дюнер месо. Хареса се на мъжа ми, но на мен определено не ми хареса. Прекалено едноцветен е вкусът. Може би трябва още нещо да се добави.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: