Пиле "Дженовезе"

Гост: Николай Димов, главен готвач на ресторант "Пастерито"
Източник: Бон Апети
Дата: 27.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
30 г моцарела
1 домат
1/2 - 1 тиквичка
2 с. л. балсамов оцет
2 с. л. мед
5-6 ч. л. песто "Дженовезе"


Начин на приготвяне:
1
Пиле
Медът и балсамовият оцет се сипват в тенджерка и се загряват, докато сместа се уплътни.
2
Пиле
Пилешките гърди се почистват от сланинките, нарязват се на две половини и се посоляват.
3
Пиле
Тиквичката се нарязва на филийки.
4
Пиле
Доматът се нарязва на шайби.
5
Пиле
Месото и зеленчуците се пекат на скара по 4-5 минути от всяка страна.
6
Пиле
В почти готовите пилешки гърди се прави напречен разрез и в него се поставя нарязаната на тънки филийки моцарела. Запичат се за 5 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
7
Пиле
В подходяща чиния се оформя канапе от запечените ивици тиквичка и върху него се нареждат шайбите домат.
8
Пиле
Зеленчуците се поливат с песто "Дженовезе" и с редуцираните балсамов оцет и мед.
9
Пиле
Отгоре се поставят изпечените пилешки гърди.
10
Пиле
Върху месото се сипва от пестото и от заливката и порцията е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: