Пиле "Аврора"

Гост Лариса Мирзоева - главен готвач в руския "Петър I"
Източник: Бон Апети
Дата: 12.11.2004
Пиле
 
Необходими продукти:
200 г пилешки гърди
60 г замразени броколи
50 г топено сирене
1 рулце от раци
2 щипки куркума
зехтин за намазване
черен пипер
сол
150 г броколи
70-80 г сметана
30 г синьо сирене
50 г масло
2 щипки куркума


Начин на приготвяне:
1
Пиле
Пилешките гърди се поставят между 2 листа найлоново фолио, начукват се с чукче, поръсват се с малко сол и черен пипер. Отгоре се поставя рулце от раци, топено сирене, няколко розички броколи. Навива се на руло с помощта на фолиото.
2
Пиле
Готовото руло се поръсва с куркума, обилно се намазва със зехтин и се изпича от двете страни в сгорещен грил-тиган (или скара).
3
Пиле
Броколите се запържват в тиган с предварително разтопеното масло.
4
Пиле
Настърганото синьо сирене, сметаната и куркумата се кипват в тенджерка, докато се разтопи сиренето. Изпеченото руло се нарязва на парчета по диагонал.
5
Пиле
Сервира се, като в чиния се подреждат нарязаното руло, запържените в масло броколи и сосът.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: