Пиле асорти "Шумен"

Източник: Бон Апети
Дата: 20.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г пилешко филе
1 к. ч. пшенично брашно
1 к. ч. фино царевично брашно
1/2 ч. л. червен пипер
кашкавал и сирене за гарниране
100 мл бяло вино
100 мл зехтин
2 глави чесън
200 г царевично брашно
100 г краве масло
2 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Пиле асорти
В дълбока чиния се слагат бялото вино, зехтинът и чесънът. Месото се оставя да престои в приготвената марината едно денонощие (24 часа).
2
Пиле асорти
Маринованото месо се поръсва с черен пипер и се панира в двата вида брашно. След това се пържи от двете страни до златисто.
3
Пиле асорти
Маслото за качамака се разтопява във вряща подсолена вода, след което с бъркане се сипва царевичното брашно.
4
Пиле асорти
Готовият качамак се поставя в средата на порционната чиния, по желание се поръсва със сирене и кашкавал, а отстрани се слагат пилешките карета.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: