Пиле „Арабска нощ“

Гост: Анатоли Асенов, професионален готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 27.03.2009
Пиле „Арабска нощ“
 
Необходими продукти:
250 г пилешко филе
50 г бекон
50 г пармезан
20 г стафиди
20 г бадеми
сол и черен пипер на вкус
100 г картофи
50 г спанак
2 с. л. зехтин
200 мл готварска сметана
50 г синьо сирене
1 връзка пържен магданоз
2-3 резена портокал
балсамова редукция за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пиле „Арабска нощ“
В пилешко филе се прави разрез така, че да се оформи „джоб“, който се пълни с бекон, бадеми и стафиди.
2
Пиле „Арабска нощ“ 2
Месото се поръсва със сол и черен пипер и се запържва в тиган. След това се поръсва с пармезан и се запича във фурна за няколко минути.
3
Пиле „Арабска нощ“ 3
Спанакът се бланшира в тенджера с вряща вода, след това се охлажда, отцежда се и се накъсва в купа.
4
Пиле „Арабска нощ“ 4
Сварените и обелени картофи се нарязват на едри пачета и се запържват в малко зехтин, като се намачкват.
5
Пиле „Арабска нощ“ 5
Прибавя се спанакът, сипва се още малко зехтин, намачква се и се сваля от котлона.
6
Пиле „Арабска нощ“ 6
Синьото сирене се настъргва, залива се със сметаната и се загрява, като се бърка, докато се сгъсти.
7
Пиле „Арабска нощ“ 7
От картофената смес с помощта на ринг се оформят канапета. Върху тях се слага пилешкото месо и се полива обилно със соса.
8
Пиле „Арабска нощ“ 8
Порцията се украсява с пържен магданоз, тънки резени портокал и балсамова редукция.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: