Пилаф с миди

Рецептата може и да е леко ретро, но вкусът е актуален и ненадминат
Източник: Бон Апети
Дата: 01.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г дългозърнест ориз
300 г смлени домати от консерва
1 стрък праз
500 г черни миди с черупките
60 г краве масло
2 стръка керевиз
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Пилаф с миди
Празът се почиства, измива се и се реже на тънки шайби. Запържва се в маслото, докато омекне, добавя се измитият ориз и се оставя да се запържи.
2
Пилаф с миди  2
Наливат се доматите и около 400 мл вода, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя на котлона на умерен огън под капак за около 15 минути, докато оризът омекне.
3
Пилаф с миди  3
Тогава се слагат почистените, добре измити миди и нарязаният наситно керевиз.
4
Пилаф с миди  4
Слага се капак, ако има нужда се долива още вода. Готви се, докато мидите се отворят – около 5 минути. При сервиране по желание добавя още керевиз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


263 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: