Пилаф с гъби

Лесно безмесно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г дългозърнест ориз
500 г печурки
500 мл зеленчуков бульон
1 дафинов лист
1 стрък праз
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

за гремолатата:
кората от 1 лимон
2 скилидки чесън
1/2 връзка копър


Начин на приготвяне:
1
Пилаф с гъби
Гъбите се обелват и се нарязват натънко, заедно с пънчетата
2
Пилаф с гъби 2
Празът се обелва и се нарязва наситно.
3
Пилаф с гъби 3
Запържва се в маслото.
4
Пилаф с гъби 4
Добавят се гъбите и когато се запържат, се сипва измитият ориз и се разбърква.
5
Пилаф с гъби 5
След една–две минути се налива бульонът и се овкусява със сол, черен пипер и дафиновия лист.
6
Пилаф с гъби 6
Похлупва се и се готви 15 минути на слаб огън. Котлонът се изключва и ястието се оставя още 5–10 минути под капак.
7
Пилаф с гъби 7
Гремолатата се приготвя като в купа се смесват настърганата лимонова кора, скълцаният чесън и наситненият копър.
8
Пилаф с гъби 8
Пилафът се поднася с гремолатата.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2020
Много приятно на вкус. Чудесно за любителите на ориза.
6.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2019
Много вкусно
5.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2017
Стана добра гарнитура за пържоли на скара.
4.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2015
Аз го направих без гремолатата и стана чудесно :)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2014
Много приятна и лесна рецепта. Лимонът не трябва да е много голям, защото настърганата кора придава леко горчив вкус, когато е в повече.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: