Пилаф с агнешко и спанак

Тук ще откриете ориенталски вкус, но не очаквайте взрив от екзотични аромати
Източник: Бон Апети
Дата: 03.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг агнешки врат
100 г спанак (почистен)
1 глава лук
2 скилидки чесън
300 г ориз „Басмати“
3 с. л. зехтин
1 ч. л. кимион на зърна
4 шушулки кардамон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилаф с агнешко и спанак

Месото се обезкостява (излишната мазнина се отделя) и се нарязва на хапки, а от костите и 1 л вода се сварява бульон, като се отпенва.

 


2
Пилаф с агнешко и спанак 2

Спанакът се измива, подсушава се и се нарязва на не много ситно.

 


3
Пилаф с агнешко и спанак 3

Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът се наситнява. Оризът се измива. Кардамонът и кимионът се стриват в хаванче.

 


4
Пилаф с агнешко и спанак 4

В съд се загрява зехтинът и в него на два пъти се запържва агнешкото, до златистокафяв цвят.

 


5
Пилаф с агнешко и спанак 5

Към месото се добавят чесънът и лукът, запържва се за 5 минути. Подправя се с кимиона, кардамона, сол и черен пипер.

 


6
Пилаф с агнешко и спанак 6

Сипва се оризът и се залива с 600 мл от агнешкия бульон. Намалява се силата на огъня, похлупва се и се оставя така да се готви 15 минути. После котлонът се изключва и се готви още 10 минути.

 

 


7
Пилаф с агнешко и спанак 7

Добавя се спанакът и се разбърква.

 


8
Пилаф с агнешко и спанак 8

Ястието се сервира веднага, като може да се оформи в чиниите с помощта на ринг.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2014
Наскоро приготвих агнешкото по тази рецепта и честно да си призная не успях да постигна желания успех. Надявам се следващия път да бъде по вкусно! Ще опитам в най-скоро време отново да я сготвя! Успех на всеки, който ще сготви по този начин агнешкото!
1.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2014
Здравейте! Мога ли да ползвам замразен спанак? Знам, че няма да стане толкова добре, колкото с пресен, но имам във фризера и не ми се ще да го похабявам. Трябва ли да го размразя предварително?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: