Пилаф с агнешко и нахут

В Таджикистан това ястие е известно под името „Ош”. Яде се от голяма чиния, сложена в средата на масата. Всеки си взима от нея, като традиционно това става с ръце.
Източник: Бон Апети
Дата: 30.01.2013
Пилаф с агнешко и нахут
 
Необходими продукти:
700 г агнешко месо от бут
2 ч. ч. дългозърнест ориз
1 консерва нахут (400 г)
500 г моркови
2 глави лук
4 скилидки чесън
500 мл пилешки бульон
1/2 ч. ч. зехтин „Екстра върджин”
1 щипка смлян кимион
1/2 ч. л. кимион на зърна
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилаф с агнешко и нахут

Месото се нарязва на 3–4 парчета. Лукът и чесънът се нарязват наситно. Морковите се нарязват на кубчета.

 


2
Пилаф с агнешко и нахут 2

В тиган се сгорещява мазнината и в нея се запържва месото овкусено със сол, черен пипер и смления кимион.

 

 


3
Пилаф с агнешко и нахут 3

Намалява се силата на огъня и се добавят чесънът и лукът. След като омекнат, се сипват морковите.

 


4
Пилаф с агнешко и нахут 4

Когато морковите се позапържат, се налива бульонът. Оставя се да къкри на слаб огън за около 1 час, без да се покрива с капак. Оризът се измива и се накисва във вода за 20 минути.

 


5
Пилаф с агнешко и нахут 5

Към ястието се добавя нахутът, поръсва се с кимиона на зърна и се готви още 15 минути.

 


6
Пилаф с агнешко и нахут 6

Оризът се отцежда и се изсипва върху останалите продукти, без да се бърка. Заравнява се и ако има нужда се налива бульон. Оставя се да къкри 20–25 минути. После ястието се сваля от огъня. Прави се дупка в средата, за да излезе парата. Покрива се с капак и се оставя така 20–30 минути.

 

 


7
Пилаф с агнешко и нахут 7

Месото се изважда и се нарязва на малки парчета.

 


8
Пилаф с агнешко и нахут 8

Оризът се разбърква, овкусява се със сол и черен пипер и се сервира с месото.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


219 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: