Зелен фасул яхния
Лора и Стоян
2. |
Изпрати
лично съобщение |
15.06.2014 Много добре стана! Аз реших да го сервирам като основно, а не като гарнитура, затова го облагородих малко: запекох 100г смлени орехи, запържих 250г нарязани на филийки гъби, добавих и 1 ч.л. гарам масала за по-екзотичен вкус и така го запекох. Стана чудничък!
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
13.08.2014 Това, което показвате въобще не е ориз пилаф. Пилафът изглежда по съвсем различен начин, но най-вече няма коричка. Ястието, което сте показали, се нарича \"тахдиг\" или \"тадиг\" и е персийско национално ястие или по-скоро гарнитура (от Иран). Основната разлика на вашата рецепта с оригиналното тахдиг е, че в оригинала се слага шафран (винаги).
Сервира се по два начина - или обърнат, както вие сте показали, или оризът се изгребва и се сервира в купа или чиния, а запечената кора се сервира отделно, начупена на парчета ;)
|
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...