Пиката ала миланезе

Или шницел по милански
Източник: Бон Апети
Дата: 22.07.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г говеждо контрафиле
300 г лингуини
200 г гъби
150 г пражка шунка
150 г брашно
80 г сирене „Пармезан“
80 г галета „Панко“
50 г краве масло
80 мл зехтин
3 яйца
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиката ала миланезе
Месото се реже на тънки парчета и ако е нужно, се начуква. Овкусява се със сол и черен пипер.
2
Пиката ала миланезе 2
Настърганият пармезан и галетата се смесват. Яйцата се разбиват. Месото се овалва в брашно, след това се потапя в яйцата и после се овалва в галетата.
3
Пиката ала миланезе 3
Пържи се в зехтина, от двете страни, до златисто.
4
Пиката ала миланезе 4
Пастата се сварява в подсолена вода.
5
Пиката ала миланезе 5
Гъбите се почистват и се режат на тънко, шунката – на кубчета, а чесънът – на ситно. Шунката и гъбите се запържват в маслото, добавя се чесънът и се разбърква.
6
Пиката ала миланезе 6
Сипва се пастата, овкусява се със сол и черен пипер, разбърква се и след 1 минута се дърпа от огъня.
7
Пиката ала миланезе 7
Месото се поднася с пастата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2024
Страхотна рецепта! Приятно ястие, в добавка с чаша вино!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


239 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: