Пикантно свинско с червен боб

Панирани кубчета свинско с билки и вкусна доматена салса
Източник: Бон Апети
Дата: 14.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 ч. л. сушена мащерка
1/2 ч. л. босилек
1/2 ч. л. риган
лют червен пипер на вкус
1/2 буркан стерилизирани домати
2 зелени чушки
1 глава лук
500 г свински врат с кост
300 г червен фасул
2 скилидки чесън
1 морков
2 кубчета пилешки бульон
4 с. л. олио
2-3 с. л. бяло вино
2 с. л. брашно
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пикантно свинско с червен боб
Месото се обезкостява. Костите се поставят в тенджера под налягане заедно с предварително накиснатия във вряла вода червен фасул. Наливат се 1 1/2 л вода и се вари 30-40 минути (докато фасулът омекне). След това костите се отстраняват.
2
Пикантно свинско с червен боб 2
Брашното и подправките се сипват в найлонов плик и се смесват добре. Месото се нарязва на хапки, слага се в плика с подправките, овалва се хубаво и се оставя да отлежи.
3
Пикантно свинско с червен боб 3
Лукът и чушките за салсата се нарязват наедро. Пасират се заедно със стерилизираните домати.
4
Пикантно свинско с червен боб 4
Овкусените хапки се сипват в тиган с предварително загрятото олио, отделят се една от друга с помощта на дървена шпатула и се запържват до златисто. След това се заливат с приготвената салса.
5
Пикантно свинско с червен боб 5
Налива се и виното и се оставя да къкри 5 минути. Накрая се добавят настърганият морков и нарязаните наситно скилидки чесън и се разбърква добре.
6
Пикантно свинско с червен боб 6
След това всичко се прехвърля в тенджерата със сварения фасул. Стриват се бульоните, тенджерата се затваря и ястието се вари още 20 минути под налягане.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: