Пикантно пиле по съчуански

Японско ястие, приготвено в уок тиган
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.02.2014
Пикантно пиле по съчуански
 
Необходими продукти:
3 пилешки гъри, нарязани на ленти или на кубчета
1 с.л. прясно настърган джиндър или джинджифилова паста
4 с.л. Кикоман соев сос
3 с.л. олио
1 голям морков, нарязан на лентички по дължина
1 червена чушка,без семките и нарязана на ленти
150 г сладък зелен фасул (нарязан на 3 по дължина)
6 връзки пресен лук, нарязани на ленти от по 2,5см
100 г соеви кълнове
100 г суров фъстък или кашу
2 сухи чили чушки,без семките и нарязани наситно
1 с.л. пудра захар
1 с.л. Кикоман оризов оцет за суши

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Сложете пилето в купа. Разбъркайте добре джинджифила и соевия сос, и залейте с тази смес пилето, след което го оваляйте добре докато дресингът попие в него.Оставете го настрана за час или повече, за да се маринова добре.

2
Загрейте 1 с. л. олио в уок тиган и добавете ядките, като ги запържвате за около минута на максимална температура или до златисто. После ги отцедете с решетъчна лъжица и ги оставете настрана.
3
Намалете температурата на средна степен и добавете още една супена лъжица олио в тигана. Добавете пилето с марината, в която е стояло и оставете така за около 5 минути. После го отцедете и сложете настрана.

4
В останалата в тигана мазнина добавете морковите и чупките и запържете за 2 минути. Добавете захарта, фасула, пресния лук и оставете за 2 минути на котлона, след което сложете и соевите кълнове и продължете за още 2 минути.
5
Върнете пилето и ядките в тигана, добавете и чилито. Поръсете със захарта и оризовия оцет и оставете всичко така на котлона за около 2 минути, за да поеме лютивината на чушките. Може да добавите още соев сос на вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2016
супер
3.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
2.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2015
ПРОСТО Е ВЕЛИКОЛЕПНО!!!!!!!!!!! ОБОЖАВАМ ГО!!БРАВО НА ПРЕДАВАНЕТО ГЛЕДАМ И ГОТВЯ С ВАС ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН!!НЕВЕРОЯТНИ СТ!!
1.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2014
Превъзходна рецепта !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


208 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: