Пикантно пиле по съчуански

Японско ястие, приготвено в уок тиган
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.02.2014
Пикантно пиле по съчуански
 
Необходими продукти:
3 пилешки гъри, нарязани на ленти или на кубчета
1 с.л. прясно настърган джиндър или джинджифилова паста
4 с.л. Кикоман соев сос
3 с.л. олио
1 голям морков, нарязан на лентички по дължина
1 червена чушка,без семките и нарязана на ленти
150 г сладък зелен фасул (нарязан на 3 по дължина)
6 връзки пресен лук, нарязани на ленти от по 2,5см
100 г соеви кълнове
100 г суров фъстък или кашу
2 сухи чили чушки,без семките и нарязани наситно
1 с.л. пудра захар
1 с.л. Кикоман оризов оцет за суши

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Сложете пилето в купа. Разбъркайте добре джинджифила и соевия сос, и залейте с тази смес пилето, след което го оваляйте добре докато дресингът попие в него.Оставете го настрана за час или повече, за да се маринова добре.

2
Загрейте 1 с. л. олио в уок тиган и добавете ядките, като ги запържвате за около минута на максимална температура или до златисто. После ги отцедете с решетъчна лъжица и ги оставете настрана.
3
Намалете температурата на средна степен и добавете още една супена лъжица олио в тигана. Добавете пилето с марината, в която е стояло и оставете така за около 5 минути. После го отцедете и сложете настрана.

4
В останалата в тигана мазнина добавете морковите и чупките и запържете за 2 минути. Добавете захарта, фасула, пресния лук и оставете за 2 минути на котлона, след което сложете и соевите кълнове и продължете за още 2 минути.
5
Върнете пилето и ядките в тигана, добавете и чилито. Поръсете със захарта и оризовия оцет и оставете всичко така на котлона за около 2 минути, за да поеме лютивината на чушките. Може да добавите още соев сос на вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2024
Наистина ли 6 връзки пресен лук? Да не са шест стръка? Плюс това, къде може да се намери сладък зелен боб?
4.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2016
супер
3.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
2.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2015
ПРОСТО Е ВЕЛИКОЛЕПНО!!!!!!!!!!! ОБОЖАВАМ ГО!!БРАВО НА ПРЕДАВАНЕТО ГЛЕДАМ И ГОТВЯ С ВАС ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН!!НЕВЕРОЯТНИ СТ!!
1.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2014
Превъзходна рецепта !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: