Пикантно агнешко с моркови в уок

С малко продукти и без да губите много време имате разкошно пролетно основно.
Източник: Бон Апети
Дата: 16.04.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 кг обезкостен агнешки бут
3 скилидки чесън
2 с.л. соев сос
1 с.л. кимион
1 ч.л. червен пипер на люспи
3 с.л. олио
1 голяма глава лук
250 гр моркови
1 чаша кафяв басмати ориз
1/2 връзка кориандър (по желание)

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Пикантно агнешко с моркови в уок
Нарежете месото на тънки филийки, а след това на малки кубчета.
2
Пикантно агнешко с моркови в уок 2
Наситнете чесънът.
3
Пикантно агнешко с моркови в уок 3
Сложете месото в подходяща купа, добавете чесъна, лютия пипер, соевия сос и кимиона. Оставете месото да се маринова за около 10 минути.
4
Пикантно агнешко с моркови в уок 4
Нарежете лукът на филийки или полумесеци,а морковите на тънки кръгчета.
5
Пикантно агнешко с моркови в уок 5
Загрейте една супена лъжица олио в голям уок на средна температура. Изсипете лука и морковите и разбърквайте около 5 минути, така че да станат хрупкави отвън и меки в средата. Прехвърлете ги в подходящ съд.
6
Пикантно агнешко с моркови в уок 6
Изсипете в уока останалите 2 лъжици олио и вдигнете силата на огъня. Сипете месото, така че да покрие дъното на съда. Гответе го без да разбърквате, докато покафенее от долната страна - около 2 минути. След това го гответе още около 2 минути, като разбърквате - трябва да стане крехко. По този начин опържете всички хапки агнешко.
7
Пикантно агнешко с моркови в уок 7
Изсипете месото, лука и морковите и ги гответе още 2 минути, докато всичко е горещо.
8
Пикантно агнешко с моркови в уок 8
Сложете ориза в купа, залейте го със студена вода, така че да го покрива 2 - 3 пръста и го оставете така за 20 минути.
9
Пикантно агнешко с моркови в уок 9
След това го сварете и посолете.
10
Пикантно агнешко с моркови в уок 10
Сервирайте агнешкото с ориза, поръсено с кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: