Пикантни рибени кюфтета

Добро мезе за вино, бира или водка
Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2011
Пикантни рибени кюфтета
 
Необходими продукти:
500 г филе от риба пангасиус
1 яйце
2 с. л. царевично брашно
2 стръка пресен лук
1 скилидка чесън
1 ч. л. сух джинджифил (30 г пресен)
1 ч. л. кафява захар
1 с. л. паста от люти чушки (самбал оелек)
2 с. л. соев сос
100 мл олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Пикантни рибени кюфтета

Рибата се реже на едри кубчета и се слага в блендер. Към нея се добавят почистените лук и чесън, както и останалите продукти, без олиото. Всичко се разбива до получаването на хомогенна смес.

 


2
Пикантни рибени кюфтета 2

Олиото се загрява в тиган. С помощта на две лъжици се оформят кюфтенца и се пускат в мазнината.


3
Пикантни рибени кюфтета 3

Пържат се по 2–3 минути от всяка страна, като се обръщат внимателно с шпатула. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: