Пикантна супа от нахут

Нестандартно предложение за леко, засищащо и полезно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г сушен нахут
400 г пасирани домати от консерва
1 ч. л. джоджен
1 глава лук
2 скилидки чесън
3 люти зелени чушки
сокът от 1 лимон
50 мл зехтин
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пикантна супа от нахут
Нахутът се накисва в студена вода от предната вечер. След това водата се изхвърля.
2
Пикантна супа от нахут 2
В тенджера под налягане се слага нахутът и нарязаният на кубчета лук, налива се вода и се вари докато омекне – около час.
3
Пикантна супа от нахут 3
Добавят се доматите, джодженът, сол и черен пипер и супата се вари на слаб огън 30 минути. След това се пасира.
4
Пикантна супа от нахут 4
Лютите чушки се наситняват. Смесват се с лимоновия сок и накълцаните магданоз и чесън. Добавя се и зехтинът.
5
Пикантна супа от нахут 5
Готовата супа се поднася с лютата смес.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2020
Тази супичка е съвсем обикновенна, но неочаквано вкусна. Изяде се за секунди. Определено не пропускайте лютивото песто, много свеж вкус и придава.
6.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2015
Определено тази супа не е типична и не ни хареса особено. Струва ми се, че нещо липсва. Въпреки че я варих повече от 30 мин., за да я досгъстя, си остана редичка и странна на вкус. Следващият път бих добавила печена червена чушка, малко морков, малко картоф, защото крайният вкус е на домати от буркан, а нахутът се губи.
5.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2014
ще я опитам!
4.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2014
Влиза веднага в любими!
3.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2014
Великолепна, макар и с лют червен пипер, защото нямах пресни зелени чушлета.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: