Пикантна пилешка супа с магданоз

Гореща, пикантна и много вкусна пилешка супа, за някои – спасителна при настинка, за други – идеалното трезве.
Източник: Бон Апети
Дата: 01.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
100 г зелени люти чушки
3 домата (белени)
2 глави лук
5 скилидки чесън
2 връзки магданоз
50 мл зехтин
2 с. л. брашно
100 мл животинска сметана
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пикантна пилешка супа с магданоз
Пилето се слага в тенджера.
2
Пикантна пилешка супа с магданоз 2
Залива се с голямо количество вода и се посолява. Прибавя се и едната, нарязана на едро глава лук. Вари се на слаб огън, докато започне да се разпада.
3
Пикантна пилешка супа с магданоз 3
Свареното пиле се изважда, почиства се от кожата и костите и се нарязва на едро.
4
Пикантна пилешка супа с магданоз 4
Бульонът от варенето се прецежда.
5
Пикантна пилешка супа с магданоз 5
Лютите чушки се накълцват.
6
Пикантна пилешка супа с магданоз 6
Другата глава лук, чесънът и магданозът се наситняват.
7
Пикантна пилешка супа с магданоз 7
Доматите се нарязват кубчета.
8
Пикантна пилешка супа с магданоз 8
Зехтинът се загрява в тенджера. Чушките, лукът, чесънът и половината от магданоза се запържват за кратко. Поръсва се брашното.
9
Пикантна пилешка супа с магданоз 9
Разбърква се и след около минута се наливат около 1,5 л бульон. Добавят се доматите. Супата се готви 15–20 минути, докато всички зеленчуци омекнат добре.

10
Пикантна пилешка супа с магданоз 10
Накрая се прибавят пилешкото месо, останалият магданоз и сметаната.
11
Пикантна пилешка супа с магданоз 11
Готви се още около 5 минути и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2024
И аз я направих с домашно пиле. Получи се чудесна.
2.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2022
Направих супата с пилешки гърди, стана много хубава!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2020
Даже от домашно пиле.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: