Пикантна картофена супа със сьомга

Питателна супа за студени зимни дни
Източник: Мартина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 26.11.2016
Пикантна картофена супа със сьомга
 
Необходими продукти:
за супата:
500 г картофи
300 г сьомга (или бяла риба)
1 глава лук
1 морков
2 стръка целина
1 с. л. краве масло
1,5 л пилешки бульон
200 мл сметана за готвене
1-2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус

за лютивата добавка:
1 зелена люта чушка
3-4 скилидки чесън
едро смлян лют червен пипер
едро смлян лют червен пипер
олио (или зехтин)
оцет


Начин на приготвяне:
1
Лукът и морковът се обелват и се нарязват на парчета, заедно с целината. Маслото се загрява в тенджерата, в която ще се готви супата. Добавят се зеленчуците, посоляват се и се задушават, докато омекнат.
2
През това време се обелват картофите и се нарязват на кубчета. Добавят се към омекналите зеленчуци и се запържват с тях за 1-2 минути.
3
Бульонът се загрява и се добавя към супата. Слагат се 1-2 дафинови листа. Разбърква се и се готви 20-30 минути (или докато картофите омекнат).
4
След като зеленчуците са сварени, дафиновите листа се изваждат внимателно и супата се пасира. Добавят се сметаната и черен пипер на вкус, и се оставя да кипне отново.
5
Сьомгата се реже на кубчета и се добавя към супата. Готви се още 10 минути.
6
През това време се приготвя лютивата добавка. Лютите чушки се наситняват и се слагат в малък съд. Към тях се добавят пресованите или наситнени скилидки чесън, лютият червен пипер, малко олио, сол и оцет. Разбърква се добре.


Съвет:
Супата се сервира гореща, добавя се черен пипер и няколко лъжички от лютивата добавка. Хляб чабата е много подходящ.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2019
Пропуснато е да се каже, че рибата се вари заедно с дръжките на девисил, за да се получи споменатия бульон. Към сьомгата (рагу) може да се прибави и скумрия за по силен аромат.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: