Петербургска солянка

Гост: Кирил Вълчев
Източник: Бон Апети
Дата: 12.06.2004
Петербургска солянка
 
Необходими продукти:
1 пилешко бутче
150 г свинско месо
150 г телешки врат
3 мариновани краставички
1 стрък пресен лук
1 македонска наденица
150 г маслини (без костилките)
2–3 дафинови листа
8–9 зърна черен пипер
1 глава лук
3 с. л. доматено пюре
по 1–1 1/2 ч. л. сметана на порция
магданоз за декорация
1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Петербургска солянка
Свинското и телешкото месо се измива и се поставя в тенджера, в която има около 2 л вода. Поставя се на котлон да ври и след 15 минути се добавя и пилешкото бутче.
2
Петербургска солянка 2
Краставичките, пресният лук, наденицата и маслините се нарязват надребно. Щом водата кипне, се отстранява пяната от бульона и силата на котлона се намалява. Подправя се с дафиновите листа, черния пипер и солта.
3
Петербургска солянка 3
В малка тенджера се отлива 1 черпак от бульона, прибавят се доматеното пюре и нарязаният лук и се задушава 5 минути.
4
Петербургска солянка 4
След като се свари, месото се изважда от тенджерата, накълцва се и се връща обратно в бульона. Слагат се краставичките, маслините, задушеният лук и се оставя да ври 30 минути, като 5 минути преди тенджерата да се отстрани от котлона се добавят нарязаната наденица и пресният лук.
5
Петербургска солянка 5
Сервира се със сметана, наситнен магданоз и резен лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: