Петел с вино

Това е една от най-известните френски рецепти с Бордо - тук то може да се замени с Мерло и Качивела
Източник: Бон Апети
Дата: 09.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 петел (1 1/2 кг)
1 л червено вино
250 г горски печурки
150 г бекон
100 г краве масло
2 глави лук
сол и черен пипер на вкус
50 г краве масло
50 г брашно


Начин на приготвяне:
1
Петел с вино
Петелът се нарязва на порционни парчета и се запържва до златисто в разтопеното масло, като се поръсва със сол и черен пипер на вкус. След това месото се прехвърля в дълбок съд, залива се с виното и се оставя да се маринова 24 часа.
2
Петел с вино 2
Приготвя се ру, като брашното се запържва в маслото до златисто, след това се оставя да изстине, най-добре във фризер. След като е стегнала добре, сместа се настъргва на рендe на малки топчета.
3
Петел с вино 3
Беконът се нарязва на тънки пръчици (лардон), гъбите – на четвъртинки, лукът – наситно. В мазнината от петела първо се слага беконът, запържва се, след това се добавят гъбите и накрая – лукът.
4
Петел с вино 4
Запържените бекон, гъби и лук се прехвърлят в съда при маринованото месо и всичко се задушава около 40 минути на тих огън.
5
Петел с вино 5
Останалата от пърженето на бекона мазнина се деглазира с 50 мл вино и се прибавя към ястието. Накрая сосът се поръсва с малко ру, за да се сгъсти.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: