Песто от броколи

Поднесете го в началото на вечерята, с препечен хляб
Източник: Бон Апети
Дата: 18.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава броколи (около 600 г)
40 г филирани бадеми
40 г сирене „Пармезан“
80 мл зехтин „Екстра върджин“
3 скилидки чесън
сокът от 1 лимон
2 стръка босилек
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Песто от броколи
Броколите се отстранява и се разделят на розички. Варят се в подсолена вода, докато омекнат, но не трябва да губят цвета си.

2
Песто от броколи 2
После се шокират в купа с вода и лед, докато се охладят. Отцеждат се добре.

3
Песто от броколи 3
Пасират се и към тях се добавят скилидките чесън, листенцата босилек, лимоновият сок, зехтинът, предварително запечените ядки, сол, черен пипер и настърганият пармезан.

4
Песто от броколи 4
Пасира се отново и пестото се поднася с листа пресен босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
5.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2013
супер вкусно
4.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2013
Уникално песто! Аз не сложих бадеми,защото не обичам ядки.Вместо пармезан,добавих „Грана Падано“.Вкусът е невероятен!Благодаря за тази рецепта!
3.
Изпрати
лично съобщение

24.09.2013
Направих рецептата , но вместо босилек - сложих малко копър и малко магданоз . В къщи - предпочитаме тези зелении !
2.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2014
Броколито може да се свари на пара. Ако се вари във вода - сложете и 1 щипка захар за запазване на цвета. Вместо скъпите филирани бадеми може да се сложат млени орехови ядки или млян суров слънчоглед. Пак става много вкусно. И още - ако няма пресен босилек - 2 с.л. сух босилек + 1 връзка наситнен магданоз за цвят. Става много вкусно дори и за тези, които не обичат броколи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: