Персийски таскебап

Източник: Бон Апети
Дата: 09.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 с. л. олио
2 глави лук
1 кг телешка плешка
2 скилидки чесън
2 дюли
2 моркова
2 консерви домати (800 г)
2 картофа
1 малък патладжан
200 г сушени сини сливи
1/4 ч. л. куркума
2 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер
1/4 ч. л. кориандър
1/4 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. кимион
1/4 ч. л. канела
1 шушулка кардамон


Начин на приготвяне:
1
Персийски таскебап
Лука, картофите, морковите, патладажанът и дюлите се обелват и след това се режат на тънки шайби. Месото се реже на тънко като за шницел. Чесънът се наситнява.
2
Персийски таскебап 2
В керамичен съд намазан с 2 с.л. олио се подреждат продуктите в следния ред: лук, сол, месо, чесън, дюли, патладжан, моркови, картофи. Най-отгоре се слагат сливите.
3
Персийски таскебап 3
Доматите се пасират с подправките – кардамон, кимион, канела, индийско орехче, кориандър, куркума, черен пипер и сол.
4
Персийски таскебап 4
С доматената супа се заливат месото и зеленчуците.
5
Персийски таскебап 5
Похлупва се и се пече на 150 градуса с вентилатор за 4 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2013
Прекрасно съчетание на продукти и подправки. Пропуснах кардамона, тъй като не успях да намеря. Но това ще ми е повода да направя ястието пак. :)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2013
Много сполучлива рецепта. Точно така си представям ориенталския вкус - съчетание на сладост (от дюлите и сините сливи) и лека пикантност (от богатия микс подправки). Ястието и цялата кухня ухаеха невероятно. Имам само една забележка - тези 150С се оказаха крайно недостатъчни, поне за моето телешко. След 4 часа печене месото беше жилаво. Затова вдигнах температурата на 190 и пекох още час и половина. Но пък си заслужаваше чакането.
1.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2013
прекрасно съчетание
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: