Персийски питки

Източник: Бон Апети
Дата: 15.08.2003
Персийски питки
 
Необходими продукти:
1/2 кг брашно
1 пакетче суха мая
1 с. л. сусам
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Персийски питки
В голяма купа се слага маята и се размесва със солта. Налива се 180–200 мл хладка вода и в нея се разтваря маята. Брашното се прибавя на порции, като всеки път се меси до пълното усвояване на брашното от водата. Омесеното тесто се покрива с кърпа и се оставя да втаса за 30–40 минути.
2
Персийски питки 2
След това тестото се омесва повторно и от него се откъсват топчета. На ръка се разточват малки кръгли питки с дебелина по-малко от 0,5 см.
3
Персийски питки 3
Поставят се в суха тава, поръсват се с няколко капки зехтин и със сусамово семе и се пекат в максимално загрята фурна 5 минути. Изпечените питки се покриват с кърпа, за да омекнат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: