Персийски бисквити с пълнеж

Топящи се в устата бисквити
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 02.10.2024
Персийски бисквити с пълнеж
Персийски бисквити с пълнеж
Персийски бисквити с пълнеж
Персийски бисквити с пълнеж
Персийски бисквити с пълнеж
 
Необходими продукти:
180 г фурми Medjool (8 големи)
40 г орехови ядки
1 с.л. кисело мляко (30 г)
2 жълтъка от яйца S размер (30 г)
½ ч.л. бакпулвер (3 г)
½ ч.л. ванилия
70 г захар (1/3 ч.ч.)
220 г брашно (1 и ½ ч.ч. + 1 с.л.)
100 г масло


Начин на приготвяне:
1
Фурмите обелих, доколкото беше възможно, сложих ги в купа и ги намачках с вилица. Добавих счуканите на дребно орехови ядки и разбърках.
2
В голяма купа сложих разтопеното и охладено масло, захарта и ванилията и с кухненска бъркалка ги разбърках за 2 минути. Добавих жълтъците и киселото мляко и разбърках до усвояването им. Маслото се втърдява и сместа става с приятна плътна текстура.
3
Брашното пресях с бакпулвера и постепенно прибавих към сместа, замесвайки месо тесто. Бяха нужни около 1-2 минути, за да се оформи.
4
Тестото разположих върху лист хартия за печене. С точилка го разточих, като използвах движения само в едната посока, до дебелина 0,5 см. Не трябва да бъде по-тънко!
5
Изрязах правоъгълник с размер 27х14 см. По средата разположих по-голямата част от плънката от фурми и орехи. С помощта на хартия обърнах едната страна, която да покрие половината плънка, а след това обърнах и втората страна. На снимките се вижда добре.
6
След това обърнах така полученото плоско руло със съединените страни на долу. На повърхността направих шарки със задната част на зъбците на вилица и с остър нож нарязах на парчета с размер 3х7 см.
7
Разположих ги в тава, покрита с хартия за печене. Фурната загрях на 180 градуса. От изрезките на тестото омесих, разточих и оформих още бисквити, които също поставих в тавата.
8
Сложих да се пекат в напълно загрятата фурна за не повече от 12 минути или до лек златист загар, но без да се препичат.
9
При сервиране ги поръсих леко с пудра захар, но не е задължително.
10
Много са вкусни и топли и студени, като остават меки и на следващия ден.

Да ви е сладко!

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: