Пеньовата скумрия

Увита в бекон скумрия, изпечена на тиган, поднесена със сметанов сос - рецепта на Пеньо Иванов
Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г филе от скумрия
80-100 г готварска сметана
50-80 г ивици бекон
30-40 г обезкостени зелени маслини
30-40 г обезкостени черни маслини
1/2 в. ч. бяло сухо вино
2-3 с. л. зехтин
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пеньовата скумрия
Филето от скумрия се поръсва с черен пипер.
2
Пеньовата скумрия 2
След това всяко рибно филе се увива с ивици бекон.
3
Пеньовата скумрия 3
Двата вида маслини се нарязват на кръгчета. В тиган се наливат няколко лъжици зехтин и се загряват.
4
Пеньовата скумрия 4
Маслините се сипват в тигана и се запържват за 30 секунди в загретия зехтин.
5
Пеньовата скумрия 5
След това се добавят увитите в бекон филета риба.
6
Пеньовата скумрия 6
Щом се запържи от едната страна, рибата се обръща, полива се с бялото вино и се поръсва с къри.
7
Пеньовата скумрия 7
Накрая се налива сметаната и се разбърква.
8
Пеньовата скумрия 8
При сервиране в порцията се поставя резен лимон и се украсява със стрък магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: