Пенне ригате с телешка кайма

Източник: Бон Апети
Дата: 30.06.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 пакет пенне ригате (250-300 г)
100-150 г кашкавал
400-500 г кайма
2 тиквички
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
5-6 с. л. зехтин
4 домата (750 г)
зелената част на 1 стрък пресен чесън
10-15 листа пресен босилек (1 ч. л. сух)
2 клонки майоран (1 ч. л. сух)
1 щипка сол
1 щипка захар


Начин на приготвяне:
1
Пенне ригате с телешка кайма
Лукът и чесънът се нарязват наситно, чушките – наедро, тиквичките – на полумесеци.
2
Пенне ригате с телешка кайма 2
Лукът и чесънът се запържват в предварително загретия зехтин за 1 минута. Добавя се каймата и се пържи на силен огън до златисто, като се бърка непрекъснато, за да стане на трохи.
3
Пенне ригате с телешка кайма 3
Налива се малко гореща вода. Добавят се чушките и се пържи 5 минути под капак. Слагат се тиквичките и къкри под капак още 5 минути.
4
Пенне ригате с телешка кайма 4
Пастата се сварява и се изцежда от водата.
5
Пенне ригате с телешка кайма 5
Доматите се почистват и се смилат в кухненски робот, като се подправят с листа босилек, майоран, чесън, сол и захар. Сместа се излива в пастата, ври 1 минута и се смесва с каймата.
6
Пенне ригате с телешка кайма 6
При сервиране всяка порция се поръсва с кашкавал.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


303 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: