Пенне ригате с печени зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 19.06.2002
Пенне ригате с печени зеленчуци
 
Необходими продукти:
400 г пенне ригате (вид макарони)
4 домата
2 патладжана
2 тиквички
2 червени чушки
2 зелени чушки
2 скилидки чесън
1 глава лук
3-4 клонки магданоз
1 к. ч. зехтин
сол
4 домата
2-3 скилидки чесън
2-3 с. л. зехтин
1 ч. л. босилек
1 щипка захар


Начин на приготвяне:
1
Пенне ригате с печени зеленчуци
Патладжаните се обелват, разрязват се на две, посоляват се и се оставят да се отцедят от сока. След това се нарязват на едри кубчета.
2
Пенне ригате с печени зеленчуци 2
Тиквичките се остъргват и се нарязват на кубчета, лукът и чушките - на парчета, чесънът и магданозът – наситно. Доматите се разрязват на четвъртинки и се почистват от семето, което се запазва.
3
Пенне ригате с печени зеленчуци 3
Зеленчуците се слагат в тава заедно с чесъна и магданоза, поливат се със зехтин, посоляват се и хубаво се разбъркват. Пекат се 30-40 минути в силно загрята фурна при температура 220 градуса.
4
Пенне ригате с печени зеленчуци 4
Доматите и чесънът за соса се обелват и се нарязват наедро.
5
Пенне ригате с печени зеленчуци 5
Чесънът се запържва в загрят зехтин за 20 секунди, прибавят се доматите. Поръсва се със сол и захар и малко преди сосът да е готов, се слага босилек.
6
Пенне ригате с печени зеленчуци 6
Ригатите се варят в подсолена кипяща вода до готовност. След това се отцеждат и се изсипват в тенджера. Прибавят се готовите зеленчуци.
7
Пенне ригате с печени зеленчуци 7
Ястието се залива със соса. Разбърква се внимателно и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: