Пенне ригате с грах, печурки и домати

Източник: Бон Апети
Дата: 27.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пенне ригате
4 с. л. зехтин
1 клонка пресен розмарин (1 ч. л. сушен)
10 стръка магданоз
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 буркан стерилизирани домати (800 г)
250 г замразен грах
500 г печурки
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пенне ригате с грах, печурки и домати
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват за 2-3 минути в предварително загретия зехтин. Добавят се нарязаните на филийки печурки и когато се запържат до златисто, се сипва грахът.
2
Пенне ригате с грах, печурки и домати 2
Налива се малко гореща вода (около 1/2 ч. ч.), похлупва се и се задушава 5-6 минути. След това се прибавят пасираните с магданоза домати. Сосът се ароматизира с розмарин, посолява се и къкри още 5 минути.
3
Пенне ригате с грах, печурки и домати 3
Пастата се сварява, отцежда се от водата и се разбърква с горещия сос. Сервира се, като по желание порциите се поръсват с настъргано овче сирене или "Пармезан".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: