Пене с три вида сирена

Източник: Denitsa Petkova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 23.01.2016
Пене с три вида сирена
 
Необходими продукти:
370 г паста „Пене ригате“
1 ч. л. й 1 ч. л. зехтин
1/2 глава лук
1 с. л. чесън
650 г сос за паста
1/2 ч. л. сух босилек
1/2 ч. л. сух риган
1/4 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
1/2 ч. ч. бяло сирене
1/2 ч. ч. сирене „Крема“
1 1/2 ч. ч. сирене „Моцарела“
2 с. л. пресен магданоз


Начин на приготвяне:
1
Сварете пастата според указанията върху опаковката, в голямо количество вряща, подсолена вода. Отцедете я и я оставете настрана.
2
Загрейте зехтина в дълбок тиган, на умерен огън. Добавете наситнените лук и чесън, и гответе, докато лукът омекне (от 3 до 5 минути).
3
Намалете силата на огъня и изсипете соса за паста. Разбъркайте с босилека, ригана, солта и черния пипер. Похлупете и гответе от 5 до 7 минути, като разбърквате.
4
В купа смесете натрошеното бяло сирене, сиренето „Крема“ и 1 ч. ч. накъсана моцарела.
5
Свалете соса от огъня и го смесете със сварената паста.
6
Прехвърлете половината количество паста в намазана с малко зехтин плоска тавичка от йенско стъкло.
7
Отгоре разпределете равномерно половината от сместа със сирената.
8
Добавете останалата паста и останалата смес със сирене.
9
Поръсете с останалата моцарела.
10
Печете ястието в предварително загрята на 180 градуса фурна (без да покривате тавата), докато сиренето се разтопи - около 18-20 минути.



Съвет:
Сервирайте ястието гарнирано с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2016
Браво много са вкусни :)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2016
стана много вкусно и лесно :)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2016
Добавих отгоре и малко кашкавал. Бързо, лесно, вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: