Пене ригате със зеленчукова плънка

Източник: Бон Апети
Дата: 04.05.2010
Пене ригате със зеленчукова плънка
 
Необходими продукти:
2 червени чушки
2 зелени чушки
1/4 връзка пресен лук
150 г царевица
2 домата
600 г пене ригате
200 г растителен кашкавал или тофу
2 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус
1/4 връзка магданоз или листенца босилек за украса


Начин на приготвяне:
1
В тиган със загретия зехтин за 2–3 минути се сотират чушките, почистени от семето и нарязани на лентички, пресният лук – наситно, и царевицата. Накрая се добавят нарязаните на кубчета домати, разбърква се и след 2–3 минути се дръпва от огъня. Овкусява се със сол и пипер.
2
Пастата се вари в подсолена вода, като е добре да остане леко твърда (ал денте).
3
В тава за печене се изсипва отцеденото пене и се разбърква със зеленчуковата смес. Отгоре се настъргва кашкавалът и ястието се пече 5–7 минути в загрята на 220 градуса фурна.
4
Поднася се топло, украсено с накълцания магданоз или листенца босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2019
Много вкусно, но плънката ни беше малко. Следващият път ще добавим и гъби. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: