Пелмени с телешко и гъби

Азиатска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 09.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
2 с. л. олио
2 ч. л. захар
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
300 г телешка кайма
6-8 печурки
4 скилидки чесън
бялата част на 1 стрък праз лук
1/2 ч. л. смлян кориандър
1/2 ч. л. бял пипер
1 с. л. соев сос
1 с. л. нишесте
1 ч. л. сол
4 с. л. соев сос
2 с. л. ябълков оцет
1 с. л. захар
1 с. л. олио
1 щипка натриев глутамат
1/2 ч. л. сол
чили сос на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пелмени с телешко и гъби
Маята се смесва със захарта и олиото, добавят се солта и 240 мл топла вода.
2
Пелмени с телешко и гъби 2
Сместа се изсипва при пресятото брашно и се омесва меко и еластично тесто.
3
Пелмени с телешко и гъби 3
Каймата се поръсва с нишесте, 1/2 ч. л. сол, кориандър, бял пипер и соев сос.
4
Пелмени с телешко и гъби 4
Добавят се стритите с 1/2 ч. л. сол чесън и лук и нарязаните наситно гъби.
5
Пелмени с телешко и гъби 5
Тестото се разточва на тънки листа и с помощта на метален пръстен от него се изрязват кръгли форми.
6
Пелмени с телешко и гъби 6
Формите се пълнят с плънката, след което краищата се слепват и оформят.
7
Пелмени с телешко и гъби 7
Пелмените се варят на водна пара около 15 минути.
8
Пелмени с телешко и гъби 8
Соевият сос, оцетът, захарта, натриевият глутамат и чили сосът се смесват и се бъркат, докато захарта се разтвори. Накрая се добавят олио и сол.
9
Пелмени с телешко и гъби 9
Пелмените се сервират с приготвения сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: