Печурки "Уелингтън"

Вариация на класическия специалитет, в която телешкото е заменено с пюриран спанак със сметана
Източник: Бон Апети
Дата: 06.04.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г печурки
500 г спанак
200 г гъши пастет
1 лист бутертесто
2 стръка пресен лук
2-3 шепи сушени гъби
2 с. л. зехтин
1 с. л. заквасена сметана


Начин на приготвяне:
1
Печурки
Печурките се нарязват на филийки, лукът – наситно. Запържват се в предварително загретия зехтин, след това се оставят да се охладят.
2
Печурки
Спанакът се залива с вряла вода, престоява 1 минута и се охлажда в леденостудена вода. След това се отцежда добре и се смила заедно със заквасената сметана. Отделно се смилат сушените гъби.
3
Печурки
Листът бутертесто се намазва с пастета, като отстрани се оставят непокрити ивици с дебелина един пръст. В единия край на листа се слагат запържените печурки и се посоляват. До тях се разпределя спанакът и всичко се поръсва със смлените сушени гъби.
4
Печурки
Ненамазаната част на листа се загъва, така че да се оформи ръб, който не позволява на плънката да протече при печенето. Бутертестото се навива на руло и се поставя в тава. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 25 минути (до златисто).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: