Печено зеле с ориз и сливи

Бързо постно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 12.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг кисело зеле
100 г дългозърнест ориз
80 мл олио
20 сушени сини сливи
2 глави лук
4 дафинови листа
2 с. л. червен пипер
1 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печено зеле с ориз и сливи
Лукът се наситнява и се запържва в 40 мл от олиото. Добавя се оризът. Щом стане стъклен, се налива вода, колкото да го покрие 1 пръст. Готви се, докато оризът абсорбира водата.
2
Печено зеле с ориз и сливи 2
Зелето се нарязва на тънкo.
3
Печено зеле с ориз и сливи 3
Смесва се с ориза, сливите, дафиновите листа, кима, червения пипер, сол и черен пипер.
4
Печено зеле с ориз и сливи 4
Налива се останалото олио, разбърква се и се прехвърля в тава.
5
Печено зеле с ориз и сливи 5
Пече се 30–40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2020
Пропуснах сливите защото комбинация сладко и солено не ни е от любимите,но и без тях е добре.
2.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2018
Много ми допадна съчетанието на вкусове и подправки. Аз също добавих малко вода при печенето.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2017
Чудесна и много лесна рецепта, наистина. Единствено добавих малко вода и разбърках към края на печенето (около 20-та минута), тъй като оризът беше все още леко твърд, а ястието беше започнало да се запича.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: