Печено зайче

Източник: healthandwellness
ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.02.2010
Печено зайче
 
Необходими продукти:
1 заек
чесън, моркови, картофи, гъби, чушки, магданоз, со
2-3 ч. ч. бяло вино
50 мл водка
1 бульон


Начин на приготвяне:
1
Заекът се шпикова от всички страни с чесън, намазва се с подправки и се поставя в глинен съд за печене.
2
Картофите и морковите се нарязват на шайби, гъбите - на полумесеци, чушките - на ивички и 1-2 скилидки чесън - наситно.
3
В съда за печене се поставят и зеленчуците. Натрошава се кубчето бульон отгоре. Маслото се реже на филии и се разпределя в съда. Най-накрая се изсипват водката и виното. Прибавя се вода и се слага капакът. Пече се във фурна, загрята но 200 градуса до готовност (около 2-3 часа), след това се маха капакът и се оставяа да се запече. Поръсва се с магданоз и се сервира с охладено бяло вино (или каквото предпочитате).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: