Печено свинско с мляко

Гост: Роберта Гатти, съставител на кулинарната книга с традиционни италиански ястия "Четири сезона"
Източник: Бон Апети
Дата: 13.10.2007
Печено свинско с мляко
 
Необходими продукти:
1 бр. свинско бонфиле
300 мл прясно мляко
2 глави лук
3-4 дафинови листа
2 с. л. брашно
2 с. л. зехтин
1 ч. л. масло
бял пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печено свинско с мляко
Месото се почиства от ципите.
2
Печено свинско с мляко 2
Маслото и зехтинът се загряват в тенджера под налягане, сипва се нарязаният наедро лук и се задушава 2 минути.
3
Печено свинско с мляко 3
След това се слага почистеното бонфиле и се запържва от всички страни, докато се зачерви.
4
Печено свинско с мляко 4
Подправя се с дафинов лист, сол и бял пипер.
5
Печено свинско с мляко 5
Налива се прясното мляко, тенджерата се затваря и месото се вари около 20 минути под налягане.
6
Печено свинско с мляко 6
Свареното месо се изважда, а полученият бульон се сгъстява с брашното.
7
Печено свинско с мляко 7
Месото се нарязва на филии, подрежда се в порционна чиния и се залива с готовия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: