Печено свинско бонфиле с грейпфрут

С екстравагантен, цитрусов вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 24.02.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г свинско бонфиле
100 г тъмна кафява захар „Демерара“
1 с. л. пушен червен пипер
1/2 ч. л. кимион на зърна
1/2 ч. л. копърово семе
5 скилидки чесън
2 грейпфрута
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печено свинско бонфиле с грейпфрут
Кимионът и копъровото семе се запичат за кратко на сух тиган.
2
Печено свинско бонфиле с грейпфрут 2
След това се стриват в хаванче.
3
Печено свинско бонфиле с грейпфрут 3
Грейпфрутите се филетират и заедно с отделилия се сок се смесват с наситнения чесън.
4
Печено свинско бонфиле с грейпфрут 4
Прибавят се стритите подправки, захарта, сол, черен пипер и пушеният червен пипер.
5
Печено свинско бонфиле с грейпфрут 5
Месото се оставя да се маринова в сместа поне за 15–20 минути.
6
Печено свинско бонфиле с грейпфрут 6
След това се прехвърля в тава и се пече 20 минути в загрята на 210 градуса фурна с вентилатор.
7
Печено свинско бонфиле с грейпфрут 7
Оставя се да почине, нарязва се и се сервира.


Съвет:
Ако искате да приготвите сос от маринатата – прецедете я, а сосът сгъстете на умерен огън. Прибавете филенцата от грейпфрута и след това монтирайте с масло. Накрая пасирайте и прецедете отново.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2015
Много вкусно се получи :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: