Печено руло от свински гърди

Перфектното коледно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 25.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг цяло парче свински гърди без кост
300 г кайма
4 ленти бекон
1 глава лук
1 скилидка чесън
20 г краве масло
1 ч. л. кимион
1 филия бял хляб
2 ч. л. пушен червен пипер
1,6 кг кисело зеле
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печено руло от свински гърди
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в маслото, докато омекнат и започнат да се карамелизират.
2
Печено руло от свински гърди 2
Каймата се овкусява със сол и черен пипер, смесва се със запържените лук и чесън, кимиона, половината от пушения червен пипер и накиснатия във вода и отцеден хляб, и се разбърква добре.
3
Печено руло от свински гърди 3
Киселото зеле се нарязва на едри кубчета, слага се в тава за печене и се овкусява с останалия пушен червен пипер.
4
Печено руло от свински гърди 4
Плънката се разпределя по дължина на свинските гърди.
5
Печено руло от свински гърди 5
Завива се на стегнато руло.
6
Печено руло от свински гърди 6
Завързва се с конец.
7
Печено руло от свински гърди 7
Месото се овкусява със сол и черен пипер. От долната страна на рулото се поставя беконът.
8
Печено руло от свински гърди 8
Върху тавата със зелето се слага решетка и върху нея се поставя рулото, с бекона надолу.
9
Печено руло от свински гърди 9
Пече се около 20 минути в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор. След това градусите се намаляват на 160 и се допича до готовност – около 1 час и 30 минути (времето за печене зависи от дебелината на месото).
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2014
Много апетитно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: