Печено пуешко с ароматно масло

С ухание на букет от билки
Източник: Бон Апети
Дата: 21.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пуйка
1 глава чесън
6 стръка мащерка
4 стръка розмарин
4 стръка салвия

за маслото:
150 г краве масло (със стайна температура)
4 скилидки чесън
2 стръка магданоз
2 стръка мащерка
1 стрък розмарин
4 листа салвия
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Печено пуешко с ароматно масло
Салвията, розмаринът, мащерката и магданозът за ароматното масло се наситняват, а чесънът се стрива на паста. Разбъркват се с маслото, сол и черен пипер на вкус.
2
Печено пуешко с ароматно масло 2
Гърдите на пуйката се отделят заедно с крилцата. Останалата част от нея се заделя за супа или за яхния. Гърдите се намазват хубаво с ароматното масло под кожата. Отгоре се мажат съвсем леко, за да не изгорят подправките в маслото при печенето.
3
Печено пуешко с ароматно масло 3
В тава за печене се поставят целите стръкове розмарин, мащерка и салвия и разполовеният чесън. Върху тях се слага месото.
4
Печено пуешко с ароматно масло 4
Пече се около 1 час в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. След това се изважда от тавата и се оставя да почине.
5
Печено пуешко с ароматно масло 5
Сервира се със соса от печенето.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2018
Аз я направих с 4 пуешки бутчета и станаха превъзходни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: