Печено пиле със зеленчуци

Семпла, ароматна рецепта с месо и много зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 17.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
3 стръка праз
1 глава бяла ряпа
2 глави алабаш
2 големи моркова
2 глави лук
3 големи картофа
4 скилидки чесън
3 стръка мащерка
1 ч. ч. пилешки бульон
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за намазване на пилето:
30 г краве масло
3 стръка мащерка
1 скилидка чесън
1/2 ч. л. пипер меланж на зърна
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печено пиле със зеленчуци

Празът и лукът се нарязват наедро, морковите - на кръгчета, алабашът, картофите и ряпата - на големи кубчета.

 

 


2
Печено пиле със зеленчуци 2

Запържват се в сгорещения зехтин, заедно с целите скилидки чесън. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


3
Печено пиле със зеленчуци 3

За сместа за намазване в купа се смесват листенцата мащерка, чесънът, стрит със сол на паста, счуканият пипер меланж и маслото, размекнато на стайна температура.

 


4
Печено пиле със зеленчуци 4

Пилето се намазва хубаво отвън и отвътре.

 


5
Печено пиле със зеленчуци 5

Слага се върху зеленчуците в тава за печене, налива се бульонът, прибавят се и целите стръкчета мащерка.

 

 


6
Печено пиле със зеленчуци 6

Първоначално се пече в загрята на 240 градуса фурна за около 20 минути, след това на 190 градуса за още 40 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2022
Вече любима рецепта.
7.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2022
Много лесна и сполучлива рецепта, за трети път я правя, започнах вече да сменям и зеленчуците - каквито имам и харесвам и според сезона. Благодаря за предложението.
6.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2016
За първи път пека цяло пиле. Получи се перфектно по тази рецепта.
5.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2015
нашите бяха в домашния грил запечени с подправки и течен маргарин,страхотни
4.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2014
Много вкусни станаха и пилето и зеленчуците. Браво!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: