Печено пиле с „Уолдорф” гарнитура

С това ястие можете да превърнете деня в празник
Източник: Бон Апети
Дата: 12.01.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле (1,5 кг)
50 г краве масло
1 с. л. естрагон
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
2 сурови наденици
4 стръка селъри
2 зелени ябълки
8 филии бял хляб
50 г стафиди
100 г печени орехи
1 връзка пресен лук
2 с. л. дижонска горчица
200 мл сайдер (ябълково вино)
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печено пиле с „Уолдорф” гарнитура

В купа се смесват естрагонът, маслото, сол и черен пипер. Ако маслото е студено, може да го загреете в микровълнова фурна закратко, за да се намаже по-лесно пилето.

 


2
Печено пиле с „Уолдорф” гарнитура 2

Пилето се намазва със сместа и се поставя върху решетка в тава. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 50 минути.

 


3
Печено пиле с „Уолдорф” гарнитура 3

Наденицата се запича на сух тиган до златисто от всички страни, след това се нарязва на шайби.

 


4
Печено пиле с „Уолдорф” гарнитура 4

Хлябът се нарязва на големи кубчета и се запича във фурната при пилето, докато стане златист.

 


5
Печено пиле с „Уолдорф” гарнитура 5

Селърито се обелва и се нарязва наедро. Ябълките се обелват и се нарязват на кубчета. Пресният лук се нарязва наедро. Стафидите се накисват в сайдера.

 


6
Печено пиле с „Уолдорф” гарнитура 6

В тава се смесват запеченият хляб, селърито, наденицата, ябълките, пресния лук, целите орехови ядки, стафидите със сайдера, горчицата, маслото, сол и черен пипер. Разбърква се. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се поставя във фурната на 200 градуса с вентилатор. Пече се за 20 минути поктито с фолио и още 20 минути без него. Пилето се поднася върху канапе от гарнитурата.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
много хубава рецепта ще бъде изпробвана разбира се . Вие сте супер Лора и Стоян
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: