Печено пиле с картофи и бира

С изкусителна хрупкава коричка
Източник: Бон Апети
Дата: 26.07.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
1 кг картофи
1 ч. л. червен пипер
4 стръка мащерка
400 мл светла бира
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печено пиле с картофи и бира
Картофите се обелват, нарязват се на едро и се слагат в тава. Овкусяват се със сол и черен пипер, поливат се с 2 с. л. зехтин и се разбъркват.
2
Печено пиле с картофи и бира 2
Налива се бирата.
3
Печено пиле с картофи и бира 3
Гръбнакът на пилето се отстранява с помощта на кухненска ножица и се заделя за бульон.
4
Печено пиле с картофи и бира 4
Пилето се измива.
5
Печено пиле с картофи и бира 5
Поставя се върху картофите и се овкусява с червен пипер, сол, черен пипер и листенца мащерка.
6
Печено пиле с картофи и бира 6
Полива се с останалия зехтин и се пече около 50 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

Подобни рецепти:
Коментари (30)
30.
Янка

24.05.2024
Съпргът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto
29.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2022
Много вкусно! За пилето аз използвах специална подправка за пиле, стана още по -ароматно
28.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2022
Много вкусно, сложих и малко масълце, както е написано в долните коментари и стана по хубаво :)
27.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2022
Много вкусно стана, и преди съм готвила пилешко и заешко с бира и знаех, че ще е супер. Използвах обаче пилешки гърди и сложих освен черен и червен пипер и подправка за печено пиле. Намазах месото с масло и подправките. Бирата сложих накрая. Сготви се много бързо и лесно, точно 50 мин. печене както пише, подготовката беше още около 15 мин.
26.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2021
Много вкусно ястие!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: