Печено пиле с ароматна коричка и маслини

Много вкусно, става бързо и е наистина невероятно ароматно
Източник: Бон Апети
Дата: 02.05.2012
Печено пиле с ароматна коричка и маслини
 
Необходими продукти:
1 пиле
2 скилидки чесън
1 ч. л. едрозърнеста горчица
2 лимона
2–3 с. л. мед
100 г зелени маслини
30 мл зехтин
5 стръка мащерка
1 с. л. пипер меланж
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печено пиле с ароматна коричка и маслини

Пилето се нарязва на парчета, като от долните бутчета се отстранява "капачето" с хрущяла. Фенера се запазва за супа.

 


2
Печено пиле с ароматна коричка и маслини 2

Парчетата се посоляват и се запържват до златисто в сгорещен зехтин.

 


3
Печено пиле с ароматна коричка и маслини 3

В хаванче се стриват пиперът меланж и нарязаният чесън.

 


4
Печено пиле с ароматна коричка и маслини 4

Смесват се със сока от лимоните, меда, горчицата, листенца мащерка и сол на вкус.

 


5
Печено пиле с ароматна коричка и маслини 5

Запърженото пиле се залива с ароматната смес и се поставя в тава, на дъното на която има пергаментова хартия. Слагат се маслините, налива се малко вода и се пече в загрята на 200 градуса фурна,  с вентилатор, за около 40 минути.

 


6
Печено пиле с ароматна коричка и маслини 6

Сервира се веднага с подходащо вино.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2018
Правих го с пилешки бутчета. Суха мащерка и сух див лук. Вместо вода - бира. Не съм слагала мед. Ароматно ястие - благодарение и на кафявите ми обедкостени маслини - каламата.
7.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2018
Много е вкусно и крехко
6.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2015
Вкусотия!
5.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2014
Страхотно се получи! :)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2013
Много крехки.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: