Печено от леща

Една много интересна постна рецепта, която сигурни сме ще се хареса на всички вегетарианци
Източник: Бон Апети
Дата: 20.12.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г леща
250 г печурки
1 ч. ч. фини овесени ядки
1 глава лук
1 скилидка чесън
1/2 ч. ч. брашно
2 дафинови листа
3 стръка мащерка
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване
мащерка за поръсване

за доматения сос:
300 г доматено пюре
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 с. л. сос „Уорчестър“
2 с. л. дижонска горчица
1 с. л. доматен концентрат
2 с. л. зехтин
3 с. л. оцет
1 ч. л. сладък пушен пипер
1 с. л. захар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печено от леща

Лукът и чесънът за доматения сос се запържват в зехтина. След като омекнат се добавят пушеният пипер, доматеният концентрат, горчицата, оцетът, захарта, сол, черен пипер, пюрето и сос „Уорчестър“. Оставя се на котлона, докато се сгъсти.

 

 


2
Печено от леща 2

Лещата се сварява във вода с дафиновите листа. След това се отцежда и дафиновите листа се отстраняват.

 


3
Печено от леща 3

Лукът и чесънът за лещата се нарязват наситно и се запържват в зехтина. Добавят се обелените и нарязани на кубчета гъби.

 


4
Печено от леща 4

Ароматизират се с листенца мащерка, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя на котлона докато омекне.

 


5
Печено от леща 5

От сварената леща се заделя 1 ч. ч. Останалата се пасира и към нея се прибавят овесените ядки и брашното, и се разбърква.

 


6
Печено от леща 6

Добавят се доматеният сос (оставя се 4 с. л. за намазване на ястието), запържените зеленчуци, заделената леща, залива се с малко зехтин, ако е нужно се подправя със сол и черен пипер.

 


7
Печено от леща 7

Във форма терин се слага намокрена хартия за печене, намазана със зехтин. Отгоре се изсипва сместа, заравнява се и се намазва със заделения доматен сос.

 


8
Печено от леща 8

Поръсва се с листенца мащерка и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2015
Много вкусно (вместо печурки обаче накиснати сушени манатарки)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: