Печено мляно месо по средногорски

Вкусна рецепта от старите готварски книги
Източник: Бон Апети
Дата: 27.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г смляно месо от телешка плешка
300 г смляно месо от свинска плешка
250 г печурки
200 мл прясно мляко
2 яйца
1 с. л. пушен червен пипер
2 картофа
60 мл олио
сол и черен пипер на вкус
галета за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Печено мляно месо по средногорски
Гъбите се обелват, нарязват се натънко, заедно с пънчетата и се запържват, на два пъти, в 20 мл олио.
2
Печено мляно месо по средногорски 2
Картофите се обелват, сваряват се, охлаждат се и се намачкват с преса.
3
Печено мляно месо по средногорски 3
Яйцата се смесват с прясното мляко, смляното свинско и телешко месо, сол и черен пипер на вкус, пушения червен пипер, картофите и гъбите.
4
Печено мляно месо по средногорски 4
Сместа се разбърква и се слага в намазнена тава, намазва се с останалото олио, поръсва се с галета и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 40 минути.
5
Печено мляно месо по средногорски 5
Печеното месо се реже и по желание се гарнира със свежа салата.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Ползвах обикновен червен пипер,но се получи много вкусно и ароматно :)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2015
Много бърза и вкусна алтернатива на кюфтенца :)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2015
Страхотна рецепта, мноооого е вкусно ....с малко чушки и доматче отстрани, стана супер :-) Поздравления за Лора и Стоян.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


275 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: