Печено козе сирене със зелена салата

Свежо предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г френско козе сирене (прясно, меко)
300 мл студено пресован зехтин
2–3 филийки хляб
4 стръка мащерка
1 стрък розмарин

за салатата:
80 г бейби спанак
80 г рукола
1/2 зелена салата
40 г сушени череши
30 г филирани бадеми
2 с. л. бял винен оцет
1 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печено козе сирене със зелена салата
Сиренето се нарязва на шайби с дебелина от 2 см. Подреждат се в тава на един ред (върху хартия за печене).
2
Печено козе сирене със зелена салата 2
Мащерката и розмаринът се наситняват и се разбъркват със зехтина.
3
Печено козе сирене със зелена салата 3
Сиренето се залива с ароматния зехтин и се прибира в хладилник да се маринова за една нощ. Минимум един час преди да се готви, се прибира във фризер да стегне.
4
Печено козе сирене със зелена салата 4
Хлябът се смила на трохи. Замразеното сирене се овалва в трохите и се подрежда в тава. Прибира се във фризер за 10 минути.
5
Печено козе сирене със зелена салата 5
Пече се за 6–8 минути (до златисто) в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
6
Печено козе сирене със зелена салата 6
Трите вида листни зеленчуци се измиват и се подсушават. Зелената салата се накъсва.
7
Печено козе сирене със зелена салата 7
Оцетът се разбърква с горчицата и 50 мл от зехтина от мариноването.
8
Печено козе сирене със зелена салата 8
Листните зеленчуци се овкусяват със сол и с дресинга.
9
Печено козе сирене със зелена салата 9
Запеченото сирене се сервира със салатата и се поръсва с черешите и запечените на сух тиган бадеми.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: