Печено агнешко с дроб сарма

Гергьовден
Източник: Бон Апети
Дата: 06.05.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки комплект
400 г ориз
4-5 стръка зелен лук
20 г краве масло
4-5 с. л олио
10 зърна черен пипер
2 дафинови листа
2 ч. л. сол
10-15 листа пресен джоджен
1/2 връзка магданоз
черен пипер на вкус
1 агнешки бут
50-60 г краве масло
1 ч. л. девесил
1 ч. л. гранулиран лук
2 щипки канела
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. червен пипер
бял и черен пипер на вкус
2 моркова
10-15 листа джоджен


Начин на приготвяне:
1
Печено агнешко с дроб сарма
Агнешкият комплект се отделя от „кърпата” (булото) и се залива със студена вода. Подправя се със зърна черен пипер, сол и дафинов лист и се вари около 30 минути. Свареният комплект се нарязва на кубчета.
2
Печено агнешко с дроб сарма 2
Маслото за бута се овкусява с девесил, канела, чесън на прах, гранулиран лук, червен, бял и черен пипер и с него се претрива месото.
3
Печено агнешко с дроб сарма 3
Агнешкият бут се шпикова на няколко места с нарязан на парчета морков и малко масло. Прехвърля се в тава за печене.
4
Печено агнешко с дроб сарма 4
Покрива се с пресните листа джоджен и с „булото” от агнешкия комплект, сипва се малко гореща вода и се поставя в предварително загрята на 220 градуса фурна. Пече се 20 минути, след което температурата се намалява на 180 градуса и се пече 2 1/2 часа.
5
Печено агнешко с дроб сарма 5
Лукът за дроб сармата се нарязва наситно и заедно с ориза се задушава в олиото и маслото.
6
Печено агнешко с дроб сарма 6
Бърка се, докато оризът стане стъклен, след което се залива с 3 части бульон спрямо количеството ориз.
7
Печено агнешко с дроб сарма 7
Овкусява се с наситнените джоджен и магданоз и се добавят агнешките дреболии.
8
Печено агнешко с дроб сарма 8
Сместа се прехвърля в тавата, в която е печен агнешкият бут. Поръсва се с черен пипер, отгоре се поставя бутът и ястието се пече във фурна около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: