Печени тиквички

Източник: Татяна Иванова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.05.2010
Печени тиквички
 
Необходими продукти:
1 кг тиквички
1 връзка копър
1 връзка магданоз
2 глави пресен чесън
2 глави зелен лук
250-300 г настъргани домати
брашно за овалване на тивкичките
няколко щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се нарязват (надлъжно или напречно). След това се осоляват и се оставят да престоят 10 минути.
2
Изцеждат се и се овалват в брашно. След това се поставят керемидообразно наредени в тава.
3
Запичат се леко във фурната до порозовяване.
4
Заливат се отгоре с настърганите домати и се поръсват с нарязаните копър, чесън, магданоз и лук.
5
Тиквичките отново се запичат заедно със заливката.
6
Печени тиквички 6
След като са готови могат да се поднесат с кисело мляко и счукан чесън по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2015
В подмазана тавичка нареждам поръсените с брашно колелца тиквички, отгоре ги напръсквам с мазнина/зехтин или олио / и ги запичам на 220 градуса. Приготвям сос от заквасена сметана (кисело мляко) с копър и чесън по желание. Стават страхотни!
5.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
според мен трябва да има мазнина.Импровизирам:може да се сложи преди печенето,а може с мазнина да се задуши лука и доматите преди да се залеят тиквичките. Може би ще стане добре. Когато ги направя ще ви кажа.
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Хич никаква мазнина ли не се слага?
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
бързо и лесно
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
страхдтнс са.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: